Корисни совети

Корисни совети

Добро би било ако ја понесете најновата листа на лекови на вашиот близок секогаш кога ќе одите на прегледи во болница и кај други здравствени стручни лица како заболекари или кога вашиот близок ќе отиде на одмор. Ако вашиот близок зема други лекови што не се препишани од доктор, како на пример витамини што ги купиле од аптека, супермаркет или продавница за здрава храна, не заборавете да проверите дали и тие се запишани во листата. Ве молиме да запишете исто така ако вашиот близок има некакви алергии на лекови. Ставете една копија од оваа листа во ќесето или чантата на вашиот близок и една копија носете со вас.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s