Кутии за лекови во кои треба да се стават таблетите

Кутии за лекови во кои треба да се стават таблетите

Вие или вашиот близок можете да ги ставите лековите во специјални кутии што се купуваат од аптека. Овие кутии, што понекогаш се викаат кутии за апчиња или dosette boxes (на англиски), ќе му/и олеснат на вашиот близок да знае кои лекови да ги земе и кога. Можеби ќе треба да помогнете заедно со вашиот близок да ги ставите таблетите во кутивчињата секоја недела.
Кликни за да се вратиш назад Кликнете за следната страница