Корисни совети

Корисни совети

Добро би било ако ја понесете најновата листа на лекови на вашиот близок секогаш кога ќе одите на прегледи во болница и кај други здравствени стручни лица како заболекари или кога вашиот близок ќе отиде на одмор. Ако вашиот близок зема други лекови што не се препишани од доктор, како на пример витамини што ги купиле од аптека, супермаркет или продавница за здрава храна, не заборавете да проверите дали и тие се запишани во листата. Ве молиме да запишете исто така ако вашиот близок има некакви алергии на лекови. Ставете една копија од оваа листа во ќесето или чантата на вашиот близок и една копија носете со вас.
Кликни за да се вратиш назад Кликнете за следната страница